Mindmappen, wie kent het niet? Voor degenen die het eerste decenium van deze eeuw en 17 eeuwen daarvoor wellicht niet ingeschakeld waren, een korte geschiedenis. De huidige mindmapcultus is ontstaan door een zekere Tony Buzan, die het instrument in de markt zette, legt het hieronder zelf uit in een fantastische promo met briljante achtergrondmuziek.
Uiteraard heeft Buzan gelijk. Het werkt fantastisch. Een mindmap voegt een semantische werkelijkheid toe die je -als je liniair, in rijtjes, met bullits en van links-naar-rechts blijft denken- nooit zou ontdekken. Gelukkig hoef je geen tekenwonder te zijn om te kunnen mindmappen. Sterker nog, je kunt het tekenwerk outsourcen naar je computer: check, download en installeer Xmind of Freemind en het wordt geregeld.
Een handige mindmaptool voor de 2.0-lichting (credo: online, gratis en sociaal: met z'n allen tegelijk) is bubbl.us. Hiermee kon zelfs als je niet fysiek in een ruimte bent werken aan een mindmap via de samenbindende kracht van het internet.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten