maandag 13 oktober 2008

Voor uw agenda: 7 november. Stopmobjob

Vandaag een oproep voor het werkend deel der natie dat gebukt gaat onder pestgedrag (mobbing) van zogenaamde collega's. Mensen die dag in, dag uit op hun hoede moeten zijn. Die altijd onderwerp zijn van de praktical jokes en andere fysieke 'kantoorhumor'. Die altijd aangestaard of genegeerd worden. Die flauw, seksistisch, bot, lomp, hufterig of ander verbaal kabaal over zich uitgestort krijgen. Voor al deze mensen is er hoop. Houdt vol! Houdt stand! Nog even doorbijten want het is bijna 7 november.

Op 7 november 2008 gedenken wij dat er mensen in onze werkzame samenleving zijn die gepest worden. Hoe gedenken wij? Door het meemaken van banbullyingatwork-dag. Jazeker. De verban-het-pesten-op-het-werk-dag. Een internationaal initiatief dat nu ook in Nederland plaats gaat vinden. Meer info staat hier en hier.

Nuislog roept daarom de Nederlandse medewerker die met regelmaat een collega pest op, om op die dag naar die collega toe te stappen, hem/haar een hand te geven (dat mag nog steeds in Nederland) en sorry te zeggen. Groupshugs zijn toegestaan, maar niet verplicht en mogen niet leiden tot andere of vernieuwende vormen van intimidatie. Waarom meedoen?
Mobbing is, zoals uit onderzoek blijkt, ziekmakend waardoor jij, mobster,  zelf weer harder moet werken. Ergo conclusio: als je slim bent, pest je niet, want als je niet pest hoef je niet harder te werken.

Nuislog ondersteunt Verban-Het-Pesten-Op-Het-Werk-dag: met een speciaal nuislog zoemwoord: StopMobJob.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten