De stoofpot, wie lust het niet ? Het geheim van een goede stoofpot is de suddertijd. Laat je het te lang sudderen, valt het vlees of de groente uit elkaar voordat je een hap hebt genomen. Een te korte suddertijd staat aan de andere kant garant voor de nodige taai- en rauwheid met daarnaast een stevige kaaktraining. Met andere woorden: de stoofpot is in feite de smaakvolle buitenklasse van de ‘cuisine hollandaise’, maar wel een met een typische kenmerken.
Naast de culinaire wereld, zie je in managementland de stoofpot ook terug in de vorm van de managementstijl van de stoofpotmanager of het stoofpotmanagement. De stoofpotmanager is bij uitstek in staat om complexe problemen lang genoeg te laten stoven of sudderen totdat er een goede oplossing komt. In plaats van besluitvorming als kortebaanatletiek te beschouwen en besluiten te nemen met de snelheid van de klok, heeft stoofpotmanager de vaardigheid ontwikkeld om de echte ideeën, problemen, concepten en potentiële oplossingen met de juiste hoeveelheid ingrediënten (mensen en middelen) en binnen de juiste hoeveelheid tijd te laten stoven totdat er zich iets moois en effectiefst vormt.
De slechte stoofpotmanager vergist zich altijd in de klok of weet niet de juiste ingrediënten (teamsamenstelling, informatie) bij elkaar te voegen waardoor de oplossing van problemen of visies niet goed uitgedacht zijn of de oplossingen te lang in de pan laat liggen. Vaak leidt dat weer tot doofpotmanagement. De goede stoofpotmanager voelt haarfijn aan wanneer het tijd is om het deksel van de pan te halen en over te gaan tot actie.
Stoofpotmanagement [stoof.pot.ma.na.ge.ment]: managementstijl die in staat is om problemen door precies de juiste personen in precies de juiste tijd op te laten lossen. Dit alles zonder verlies van kwaliteit, motivatie of smaak, maar eerder ter versterking daarvan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten